-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce4
-
Celkový čas50 min
Smažené čínské nudle jsou u nás velmi oblíbené díky asijským menšinám, které tento pokrm připravují ve svých restauracích na mnoho způsobů. Tyto nudle jsou z kuřecího masa nikoli z gyrosu a s čerstvou zeleninou. Vyzkoušejte tyto Chow Mein smažené nudle lepší než od Číňana na rohu v bufetu. 🙂
Smažené čínské nudle s kuřecím a zeleninou (Chow Mein) jsou jednoduché na přípravu, ačkoli budete potřebovat pár atypických surovin pro českou kuchyni. Základem jsou čínské nudle a čerstvá zelenina. Kuřecí maso můžete použít jak prsní, tak stehenní. Chow Mein lze připravit také s tofu nebo maso můžete vynechat úplně. Je jen na vás zda budete mít recept vegetariánský nebo ne. Alternativou může být i vepřové maso.
Suroviny na smažené čínské nudle s kuřecím masem
- 350 g kuřecího masa
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžíce ústřičné omáčky
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 300 g čínských nudlí (doporučuji použít ty v červeném obalu)
- rostlinný olej
- 2 mrkve
- hrst mražených fazolových lusků
- 1 pórek
- chilli paprička nebo lžíce Sriracha omáčky
- 1 červená paprika
- 1 lžíce světlé a 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 stroužky česneku
- lžička čerstvého nebo sušeného zázvoru
- mletý černý pepř
- 1/2 lžičky čínského koření 5 vůní (skořice, badyán, fenykl, hřebíček a sečuánského pepř)
- nať z jarní cibulky
- 1 lžíce sezamového oleje
- sůl na dochucení
- sezamová semínka na posypání
VIDEORECEPT
https://www.youtube.com/watch?v=n3hqqQ9Kejo
Originální čínské nudle (Chow Mein) – další suroviny:
Volba zeleniny je čistě na vás. Doporučuji vždy zvolit zeleninu různých barev, aby jídlo bylo pestré. Můžete použít například i tyto suroviny:
- jidášovo ucho nebo žampiony
- čínské zelí (pak choi) nebo klasické zelí
- bambusové výhonky
- mungo klíčky
- hrášek
Postup přípravy smažených čínských nudlí s kuřecím masem
- Nejprve si uvařte čínské nudle podle návodu na obalu. Mnohdy nudle nemusíte vařit, ale stačí zalít vroucí vodou a nechat pod pokličkou změknout. Po změknutí nudle slijte a promíchejte s 1 lžící rostlinného oleje. Nudle dejte stranou, budete je potřebovat až ke konci receptu.
- Nyní je potřeba si připravit maso, opláchněte jej a nakrájejte na tenké nudličky. V misce smíchejte lžíci tmavé a lžíci světlé sójové omáčky se lžící ústřičné omáčky a nudličky do směsi naložte. Dejte jej stranou a mezitím si připravte zeleninu.
- Mrkev pokrájejte na julienne nudličky nebo zkosené plátky, bílou část pórku pokrájejte na kolečka, červenou papriku na nudličky, chilli papričku na kolečka, česnek oloupejte a zelenou nať z jarní cibulky nakrájejte na menší kousky.
- Nyní si ve velké pánvi (ideálně wok) rozpalte 4 lžíce rostlinného oleje a maso i s marinádou do něj přidejte. Takto maso za občasného promíchání zprudka restujte 2-3 minuty. Maso poté dejte stranou na talíř.
- Do stejného woku přidejte další 2-3 lžíce oleje a přidejte mrkev, která je ze zeleniny nejtvrdší a potřebuje nejdelší tepelnou úpravu. Po pár minutách restování přidejte chilli papričku, červenou papriku, pórek a fazolové lusky. Přidejte také 2 prolisované stroužky česneku, lžičku nastrouhaného nebo sušeného zázvoru, mletý černý pepř a 1/2 lžičky čínského koření (alternativně můžete použít 1 lžíci koření na Čínu).
- Zeleninu 5 minut restujte a poté přidejte vařené čínské nudle, které by měly absorbovat omáčku. Přidejte zpět orestované kuřecí maso a chvilku prohřejte.
- Vypněte plotýnku a přidejte zelenou nať z jarní cibulky, lžíci sezamového oleje pokud ho máte a promíchejte. Nakonec vše ochutnejte a podle potřeby dosolte. Nezapomeňte nudle na talíři nebo v misce posypat sezamovými semínky.
Chutnaly vám smažené čínské nudle s kuřecím masem? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Smažené čínské nudle s kuřecím
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews